Eerste tweeweekse meetcampagnes zijn een feit | CREST project

Eerste tweeweekse meetcampagnes zijn een feit

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws

Eerste tweeweekse meetcampagnes zijn een feit

Toegevoegd op 2017-08-16
Een veerkrachtige kust is een kust die bestand is tegen storm en die na een storm weer snel herstelt. Om de veerkracht van de kust te bepalen, en uiteindelijk te verbeteren, is het nodig om een goed overzicht te hebben van de processen die leiden tot strandherstel.


In de maand maart (van maandag 13 tot vrijdag 24 maart) vond de eerste overkoepelende meetcampagne plaats, waarbij zowel zandtransport boven als onder water opgemeten werd alsook de hoogteligging van het strand. Met deze campagne werden alle processen die kunnen leiden tot strandherstel tegelijkertijd bestudeerd, wat uniek is in kustonderzoek. De metingen vonden plaats in Mariakerke (Oostende) omdat deze zone representatief is voor het bebouwde deel van de Belgische kust.

   
In mei (van maandag 8 tot vrijdag 19 mei) vonden dezelfde metingen plaats in Groenendijk, een natuurlijker strand-duin systeem. Tot het einde van het CREST-project (november 2019) zullen deze meetcampagnes op regelmatige basis herhaald worden. Een overzicht is raadpleegbaar op http://www.crestproject.be/nl/calendar. 

   

 


[Overzicht] [Login]